Skip to main content

مبادرة فريق موجة لتشريع قوانين تحد من دخول العاب الاطفال العنيفة

بمناسبة يوم السلام العالمي اقام فريق موجة مبادرة مميزة تهدف الى تشريع قانون يمنع دخول و تداول العاب الاطفال العنيفة الى الاسواق العراقية، حيث جمعنا اكثر من الفي قطعة من اسلحة الاطفال و سطرناها على الاسفلت امام انظار الجمهور والسلطة التشريعية المتمثلة باعضاء مجلس محافظة النجف الاشرف حيث قامت آلة الحدل بتكسير هذه الاسلحة بشكل يرمز الى مخاطر هذه الاسلحة و تأثيرها السلبي الكبير على اجيالنا القادمة و دورها الفاعل في زيادة عسكرة المجتمع و تثبيت رائحة البارود بدل رائحة الورود، ما فعلناه كان محاولة لتفعيل دور المجتمع و منظماته في سبيل تسليط الاضواء على مثل هذه الكوارث و غيرها التي تأكل بجسد المنظومة الاجتماعية كي يتم تشريع قوانين صحية و سليمة تواكب التقدم الحضاري و تثبت دعائم استقرار المجتمع و تتيح له فرصاً في الازدهار و التقدم.

 

The initiative of the Wave team to legislate laws preventing the entry of violent children's toys into Iraqi markets  The initiative of the Wave team to legislate laws preventing the entry of violent children's toys into Iraqi markets  The initiative of the Wave team to legislate laws preventing the entry of violent children's toys into Iraqi markets  The initiative of the Wave team to legislate laws preventing the entry of violent children's toys into Iraqi markets  The initiative of the Wave team to legislate laws preventing the entry of violent children's toys into Iraqi markets  The initiative of the Wave team to legislate laws preventing the entry of violent children's toys into Iraqi markets  The initiative of the Wave team to legislate laws preventing the entry of violent children's toys into Iraqi markets  The initiative of the Wave team to legislate laws preventing the entry of violent children's toys into Iraqi markets  The initiative of the Wave team to legislate laws preventing the entry of violent children's toys into Iraqi markets  The initiative of the Wave team to legislate laws preventing the entry of violent children's toys into Iraqi markets  The initiative of the Wave team to legislate laws preventing the entry of violent children's toys into Iraqi markets

Leave a Reply